36-Kemia-Otdk-megnyito

Köszönet a 36. OTDK Kémiai és Vegyipari szekciójának pénzjutalmait támogató partnereinknek

A 36. OTDK Kémiai és Vegyipari szekciójának pénzjutalmait támogató partnereink:

  • Contitech Rubber Industrial Kft. (különdíjak)
  • Degrenne – Alföld Porcelán Edénygyár Zrt (különdíjak)
  • Domain Science Kft. (Szerves kémia I tagozat, Elméleti kémia I tagozat)
  • Egis Gyógyszergyár Zrt. (Bio- és bioszervetlen kémia tagozat, Élelmiszer- és gyógyszerkémia tagozat)
  • Framochem Kft. (Szerves kémia IV tagozat)
  • InnoStudio Zrt. (különdíjak)
  • Kischemicals Kft (Szerves kémia III tagozat)
  • Magyar Vegyipari Szövetség (Kémiai és biotechnológia tagozat)
  • Richter Gedeon Nyrt (Elméleti kémia II tagozat, Kolloid és makromolekuláris kémia tagozat)
  • Robert Bosch Kft. (Anyagtudomány tagozat, Fizikai kémia tagozat, Analitikai kémia tagozat, Koordinációs kémia tagozat, Környezeti kémia tagozat)
  • Soneas Vegyipari Kft. (Szerves kémia II tagozat)
  • ThalesNano Zrt. (különdíjak)
  • X-Chem Zrt. (különdíjak)

 

Köszönjük partnereink elkötelezettségét a hazai kémiai szakember utánpótlás-nevelés iránt!





Kövess minket




Friss Hírek

OTDK_2025

A 37. Kémia és Vegyipari Országos Tudományos Diákköri Konferenciára (OTDK) április 9-11 között került sor a Debreceni Egyetemen. A kétévente megrendezett eseményen az SZTE Kémiai Intézetének hallgatói nagyszerűen szerepeltek, hiszen 2 db első, 4 db második és 5 db harmadik díjat, továbbá 5 különdíjat nyertek el pályamunkáikkal.

NatCommun_kep_szeles

Papp Dóra és Czakó Gábor (MTA-SZTE Lendület Elméleti Reakciódinamika Kutatócsoport, Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszék) nemzetközi együttműködés keretében egy dinamikai izotópeffektust azonosított a F + CH3I/CD3I reakciók tanulmányozása során. Az elméleti-kísérleti munka rávilágított, hogy az új megfigyelés mögött egy érdekes kvantumjelenség áll, ami alagúthatás révén segíti a Walden-inverziót a H atomok esernyőmozgásán keresztül. Az eredményeket a rangos Nature Communications folyóirat közölte. A publikáció elérhető a következő linken: https://www.nature.com/articles/s41467-025-57086-0